Bursa Tarihi
Bursa ve Çevresi
Bursa'da Tarihi Yapılar
Bursa'ya Dair
Bursa'da Ünlü İnsanlar
Bursa Müzeleri
Bursaspor
Bursa Doğal Güzellikler
Uludağ ve Dağ Turizmi
Bursa Kaplıcaları ve Termal Turizm

BURSA MÜZELERI | BURSA BASIN TARIHI MÜZESI

Basın Tarihi Müzesi

Bursa basını ve matbaacılığın gelişiminin tarihsel bir süreç içinde, objelerle birlikte sunulduğu Basın Müzesi,Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin merkezi olan Basın Kültür Sarayı içinde yer alıyor.

Bursa’da yazılı basının köklü geçmişi ve günümüze gelinceye kadar geçirdiği aşamaların tarihsel süreç içinde gözler önüne serildiği Basın Müzesi’nin pano ve galerilerinde sansüre uğramış gazete sütunlarını,silik gazete sayfalarını,kapısına mühür vurulan gazete ve matbaa fotoğraflarını görebilirsiniz.

Bursa Basın Müzesi’nin bir başka özelliği de,gazetelerin ve öteki medya organlarının kullandığı çeşitli araçlar, ilk hallerinden en gelişmiş modellerine değin canlandırmalarla sergilenmesidir.

‘’Hüdavendigar’dan Medyaya’’ bölümünde Bursa medyasının özellikle 1970’li yıllardan itibaren yaşadığı büyük dönüşümünü gözlemek mümkün olmakta ve nispeten kısa bir zaman dilimi içine sığdırılan köklü teknolojik değişim yerinde görülebilir.

Bursa merkez ilçelerinden Nilüfer  ilçesi Ataevler mahallesindeki üç katlı Basın Kültür Sarayı’nda müzenin dışında;kütüphane salonu ile konferans,tiyatro ve bale gibi kültür sanat etkinliklerinin yapılabidiği etkinlik salonu yer alıyor. Ayrıca Basın Kültür Sarayı  içinde;yiyecek-içecek birimlerinden hazır giyime ve eğlence mekanlarına kadar ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz mağaza ve dükkanlar bulunuyor.

Kaynak:Yaşayan Müze Bursa
Büyükşehir Belediyesi


Basın Tarihi Müzesi Linki : http://www.basinmuzesi.com/