Bursa Tarihi
Bursa ve Çevresi
Bursa'da Tarihi Yapılar
Bursa'ya Dair
Bursa'da Ünlü İnsanlar
Bursa Müzeleri
Bursaspor
Bursa Doğal Güzellikler
Uludağ ve Dağ Turizmi
Bursa Kaplıcaları ve Termal Turizm

ULUDAĞ VE DAĞ TURIZMI | ULUDAĞ;KIŞ TURIZMININ GÖZ BEBEĞI

Uludağ;Kış Turizminin Göz Bebeği

Uludağ Oteller Bölgesi’nin Bursa şehir merkezine uzaklığı 35 – 40 dakikadır. 36 kilometrelik bir karayolu vardır.Şehir içinden Heykel,Altıparmak ve Çekirge’deki taksi ve dolmuşlarla Uludağ’a çıkabilirsiniz.Uludağ’a ikinci yol ise Teleferik’tir. Teleferikle önce 1200 metre yükseklikteki Kadıyayla’ya çıkılır. Buradaki ara istasyondan tekrar teleferikle 1635 rakımlı Sarıalan’a ulaşılır. Sarıalan’dan dolmuşlarla karayolu kullanılarak 7 kilometre uzaklıktaki Oteller Bölgesi’ne gidilir. 3000’nin üzerinde yatak kapasitesine sahip olan Uludağ’da; kayak sporu ve turizme yönelik 23 adet özel turistik tesisin dışında kamuya ait 16 adet dinlenme ve konaklama tesisi bulunmaktadır.

Bursa şehir merkezine 30 km mesafede bulunan Oteller bölgesi’nde; 11 adet pist, 7 adet telesiyej ve 6 adet teleski tesisi ile kayak, snowboard ve diğer kış spor malzemelerini bulabileceğiniz mağazalar, eğlence merkezleri ve Kayak Öğrenme Merkezleri bulunmaktadır.

Uludağ Milli Parkı’nı yılda ortalama 600.000 kişi ziyaret etmektedir. Karabelen giriş kapısından günde ortalama 265 araç giriş yapmaktadır. Ziyaretçi sayısı yazın Temmuz-Ağustos aylarında ve kış sezonu Ocak-Şubat aylarında artış göstermektedir.